Træning 1

Helt fra starten, dagen efter min operation begyndet en meget simpel genoptræning. På hospitalet fik jeg inden operationen en kort snak med en fysioterapeut omkring hvilke øvelser der kunne være en god ide at starte ud med, primært for at få bevægelse i “systemet”. De første 2 måneder var det primært disse simple øvelser jeg lavede, ud fra en broschure. Eneste ekstra øvelse fra en “nervemobiliserings øvelse” som jeg før operationene også lavede. Denne var vigtig for at nerve og arvæv ikke endte med at vokse sammen.

Øvelsen er rimelig simpel. Man sætter sig eks. på køkkenbordet så fødderne hænger frit, lader sig falde sammen så man kikker på line lår. Så begynder man at rette sig op i overkroppen så man ender med at kikke opad. Samtidig hæver man sit ene ben indtil det peger lige ud. Langsom lader man sig falde sammen igen samtidig med at benet køre ned på plads. På den måde flytter man nerven “frem og tilbage” i kanalen. Hvis der er modstand nogle steder vil det udløse en reaktion. Hvis man oplever nogen form for reaktion skal man vende det med sin fysioterapeut, men det jeg arbejdede med var at i starten kunne jeg kun bevæge mig en smule i øvelsen, så gælder det om at køre indtil punktet hvor man får reaktionen og så stoppe der. Langsom kunne jeg så “udvide” indtil idag hvor jeg kan lave hele bevægelsen, næsten uden reaktion. P.g.a. arvæv er der altid lidt snurren i mine ben/fødder når jeg laver denne øvelse

Jeg har også hele vejen igennem sørget for at komme ud og gå, også selvom det gav mig mange smerter i starten. Faktisk skulle jeg 5 mdr. hen før jeg kunne gå en “almindelig” tur med hunden, noget derhar givet mig meget frustration. Men idag skal jeg gå over en time for at få ondt, det er dog ikke noget jeg opsøger med vilje :-).