Akupunktur or not….

Nu er der gået 5 mdr. siden jeg begyndte på akupunktur. Jeg har være igennem et forløb med ca 12 behandlinger. Jeg vil starte med at sige at der er ingen tvivl om at akupunktur kan fjerne smerter, jeg har oplevet at kravle ind på klinikken med mange smerter i lænden, og så kunne gå rimeligt smerte frit ud derfra. Jeg har også haft perioder hvor smerterne er næsten gået væk og jeg tænkte at akupunktur var svaret på alt. Desværre har det vist sig at i mit tilfælde holder virkningen bare ikke så længe.

Og hvorfor så det. Jo der kan jo være mange grunde, den oplagte er jo at jeg har en masse arvæv der driller og nogle “dårlige led” efter operationen. En anden forklaring kan være at jeg bare ikke helt kan holde til at være så stille stående/siddende som jeg er til dagligt (sidder på kontor) og derfor spænder alt for meget. Jeg er samtidig begyndt at arbejde med nogle nye øvelser for at spænde af og indtil nu har det givet et godt resultat.

Men for at runde akupunkturen af. Har det rykket noget…ja jeg vil sige 20-30 % forbedring har jeg oplevet som blivende forbedring. Samtidig har jeg fået indsigt i hvad jeg evt. skal fokusere på at gøre/ikke gøre. Jeg har også klart fundet ud af hvor meget min hjerne og krop ikke altid er “enige” og det arbejder jeg på. Jeg må erkende at jeg generelt er mere følsom over for stress og hurtigere skal reagere på når jeg får ondt i muskler/ryg/livet. Jeg har også fået fastslået at motion er et must, 2 til 3 gange om ugen skal der til. Ikke for meget og ikke for lidt. Og så er jeg begyndt at turde mere, har eksperimenteret lidt med løb på løbebånd og det går faktisk ok. Kommer aldrig til at løbe meget, men lidt har også ret.

Kæmper videre, er sikker på der er mere der kan rykkes ved og optimeres. Det bliver aldrig som før, men er jo heller ikke så dårligt at jeg ikke kan fungere. Skal bare lige finde det optimale for min situation….